Hvilken snøfreser bør du kjøpe?

I snøfylte Norge er snøfreseren en maskin du bør ha tilgjengelig. Men hvilken skal du velge? Det er flere ting som spiller inn for at du skal velge riktig snøfreser for ditt behov. Vi gir deg våre beste tips for hva du bør tenke på før du kjøper en:

 

Les mer om: Alt du trenger å vite om snøfreser

Hvilken snøfreser er best?

For deg som ikke er kjent med snøfresere er det lurt å sette seg inn i de forskjellige variantene. Det finnes en rekke funksjoner og detaljer som skiller snøfreserne fra hverandre. Her er en oversikt:

  • Batteridrevet snøfreser
    En batteridrevet snøfreser er miljøvennlig, stillegående og enkel å bruke. Den er ideell for mindre områder som oppkjørsler, terrasser og gangveier. Batteridrevne modeller gir deg full bevegelsesfrihet uten ledninger, men har begrenset driftstid basert på batteriets kapasitet. Dette gjør dem best egnet for mindre snømengder og lett snø. Mange modeller har hurtiglading, men husk å vurdere batterilevetid og lademuligheter før kjøp.
  • Elektrisk snøfreser
    En elektrisk snøfreser er lett, rimelig og enkel å vedlikeholde. Den må kobles til en stikkontakt med ledning, noe som gjør den best egnet for små områder nær en strømkilde. Elektriske modeller er spesielt gode for tørr og lett snø, men kan ha begrenset kapasitet til å takle tung eller våt snø. Sørg for å bruke en forlengelseskabel som tåler vinterbruk, og vær oppmerksom på at rekkevidden begrenses av kabelens lengde.
  • Bensindrevet snøfreser
    Bensindrevne snøfresere er kraftige og ideelle for store områder og krevende snøforhold. De takler tung og hardpakket snø, samt større snømengder. Disse modellene kommer i både én-, to- og tretrinns varianter, hvor de to- og tretrinns modellene gir høyere kapasitet og kaster snøen lengre. Ulempene inkluderer støy, eksos og mer vedlikehold, som oljeskift og drivstoffpåfylling. Velg en modell med justerbar utkastskjerm og oppvarmede håndtak for ekstra komfort.

Les også: Hvilken bensin til snøfreser?

Snøfreser med belter eller hjul?

Hvis du trenger en kraftig maskin for å rydde et større område for mye snø, kan det være smart å kjøpe en snøfreser med belte. Beltene takler det meste fra store snøhauger til bratte bakker, og sikrer en enkel og sikker navigering.

Snøfresere med hjul er et praktisk valg for effektiv snørydding, og med store dekk oppnår du god fremkommelighet og feste. Snøfreser med hjul er ofte mindre enn de med belter, og kan enkelt settes vekk etter bruk.

Les mer om hva du bør velge av snøfreser med belter eller hjul her.

Håndholdt snøfreser

En håndholdt snøfreser er en lett løsning for deg som trenger en rask måte å fjerne mindre mengder snø på. Disse modellene er ofte batteridrevne og fungerer godt for små oppgaver som å rydde trapper, gangveier eller verandaer. De er enkle å oppbevare, men egner seg ikke til større områder eller tung snø.

Snøfreser til ATV

Snøfresere som kan monteres på en ATV, er perfekte for store eiendommer eller områder med mye snø. Disse maskinene kombinerer kraften fra en bensindrevet snøfreser med fleksibiliteten til en ATV. De har høy kapasitet og er ideelle for gårdsplasser, private veier og lengre strekninger.

Trenger du ett-trinns eller to-trinns snøfreser?

En av funksjonene du kan velge mellom ved kjøp av snøfreser er behovet for ett- eller to-trinns snøfreser. Forskjellen på disse to maskinene er anvendelsesmåte, kraft og kapasitet.

Ett-trinns snøfreser

En ett-trinns snøfreser tar inn snøen, vender den og kaster den ut, alt i et steg. En ett-trinns snøfreser har ofte ingen fremdrift og må derfor dyttes. Disse snøfreserene egner seg ofte til mindre områder som har fast dekke slik som asfalt eller belegningsstein. De passer ikke til plasser med grus.

To-trinns snøfreser

En snøfreser med to-trinnsfres myker opp og mater inn snøen i to steg. To-trinns snøfreseren har skovler som skyver snøen inn i maskinen før den kaster det ut igjen. Dette er mer kraftige maskiner som passer godt til større områder, og har bedre kapasitet.

Om du har ujevnt terreng eller grus på området du skal bruke snøfreseren, passer det best med en to-trinns snøfreser. Les mer om snøfreser på grus her.

Hvor stor snøfreser trenger jeg?

Hvor stor snøfreser du trenger, avhenger av arealet du skal rydde og snømengden i området ditt. For små gårdsplasser holder en ett-trinns snøfreser, mens større områder med tung snø krever en to- eller tre-trinns modell med høyere kapasitet.

Små snøfresere (50–60 cm bredde) passer til mindre områder med lett snø. For større innkjørsler og mer snø bør du vurdere en bredere snøfreser (70–100 cm). Tenk også på hvor lett den er å manøvrere i forhold til plassen du har.

Ulike bruksområder og behov

Et av de viktigste punktene i utvelgelsesfasen er bruksområdet. Det handler om å kjøpe en snøfreser som passer til ditt behov. Tenk over hva du skal bruke snøfreseren til og hvor ofte den vil bli brukt. Et punkt du kan ha i bakhodet er jo større område, desto kraftigere maskin bør du ha.

Et annet lurt tips er å tenke over området der snøfreseren skal brukes. Er bakken helt flat, eller finnes det skråning eller helling? Dette kan være med på å avgjøre om du burde velge en ett-trinns eller to-trinnssnøfreser.

Et siste punkt som du bør tenke over er ønsket merke eller produsent. Ofte lønner det seg å velge snøfreser fra en kjent produsent slik som Ariens, Husqvarna eller Stiga. På den måten er du sikret deler, service og reparasjoner av snøfreseren sin.

Disse spørsmålene påvirker hvilken snøfreser du bør velge:

  • Hvor stort er området som skal måkes for snø?
  • Hvor mye snø faller i ditt område? Dette vil påvirke kapasiteten du trenger.
  • Hvor ofte kommer du til å bruke snøfreseren?
  • Hvordan er terrenget og underlaget der snøfreseren skal brukes?

Kontakt oss for personlig veiledning!

Uansett hvilken snøfreser du velger, er det viktig å vurdere nøye etter dine behov. Dette sikrer at du finner den korrekte snøfreseren til ditt bruk. Har du behov for litt ekstra hjelp eller spørsmål rundt reservedeler til snøfreser, er vi her for å hjelpe. Ta kontakt med oss på post@norlett.no for god veiledning!

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×